28 Eylül 2014 Pazar

SONBAHAR'IN MÜJDECİSİ: İKSV "filmekimi" 11-17 Ekim 2014

2002 yılından bu yana her sonbahar İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, mevsimin müjdecisi niteliğindeki "filmekimi" etkinliği bu sene 11-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Başarılı yapımları 13cü defa seyirciyle buluşturacak olan filmekimi ne mutlu ki bu sene Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Urfa ve Trabzon illerinde de gösterim yapacak. Bu etkinlik boyunca Cannes ve diğer önemli festivallerde ödül almış yeni filmler gösterildiği gibi, ülkemizde vizyona girecek olan bazı filmlerin de gala gösterimleri yapılmaktadır. 


Bu sene, Çocukluk, Leviathan, Turist, Mommy, Whiplash, Mr. Turner, Pasolini, Karda Bir Beyaz Kuş ve Yıldız Haritası gibi filmler öne çıkmakta. Bunlar ve etkinlikte yer alacak diğer tüm filmler hakkında daha detaylı bilgiye verdiğim bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:


13. filmekimi kapsamında yalnızca önemli filmler değil, etkinlik önce ve sonrasında eğlenceli partiler de yer alacak. Etkinliğin İstanbul gösterimlerinin ilk ve son günlerinde Fil'm Hafızası işbirliğinde gerçekleştirilecek iki parti de sinemaseverleri bekliyor olacak. "Filmekimi 216" ve "Filmekimi 212" temalı bu partiler hakkında bilgi almak isteyenler bu bağlantıyı kullanabilirler:
http://www.lalekart.org/haber/filmekimi-216-ve-filmekimi-212-sinefillere-partiler

Beyoğlu Beyoğlu, Beyoğlu Atlas, Kadıköy Rexx ve Nişantaşı City's sinema salonlarında gösterime girecek filmlerden çoğuna bilet bulmak şimdiden zorlaştı. İKSV'ye bağlı Lale Kart'lardan birine sahipseniz yer bulmak biraz daha kolay oluyor. Çünkü, kart sahiplerine öncelikli satış yapılıyor. Ben bu sene sahiplendiğim Lale Kart'ım sayesinde gitmek istediğim dört filme (Whiplash, Pasolini, Yıldız Haritası, Karda Bir Beyaz Kuş) biletlerimi aldım. Kaçırmak istemiyorsanız sizler de elinizi çabuk tutun! Benden söylemesi :)

Şehnaz Tuna







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder