24 Ekim 2014 Cuma

"ŞEHRİN CAZ HALİ"NDE TATLI BİR KADIN! CHINA MOSES

"Vapurların balıkçılarla, seyyar satıcıların kornalarla, kedilerin martılarla atıştığı, her köşesi farklı şehre caz geri geldi. 
'Şehrin Caz Hali' Akbank'la 24. kez İstanbul'da..."

Ülkemizde marka-sanat işbirliğinin en önde gelen örneklerinden biri caz müziğine verdiği destekle Akbank ve bu sene 24cüsü düzenlenen Akbank Caz Festivali'dir. İlk olarak 1991 yılında 8 konserle düzenlenmeye başlayan festival günümüzde "Şehrin Caz Hali" temasıyla her sene 50'nin üzerinde konserin yanısıra, paneller, erişkin ve çocuk atölyeleri ve diğer projeleriyle çok yönlü bir organizasyon haline gelmiştir. Uluslararası platformda da merak uyandıran bu uzun soluklu festivalde bu sene, 2014 yılında kaybettiğimiz, müzik ve özellikle de caz müziğiyle içiçe yaşayan ve 23 sene boyunca Akbank Caz Festivali'nin proje sorumluluğunu yürütmüş Mehmet Uluğ'un anısına 28 Ekim Salı gecesi sahibi olduğu Babylon'da bir anma gecesi düzenleniyor.

Sakıp Sabancı Müzesi China Moses Konseri 

Jamie Cullum, Christian McBride Trio ve Kenny Barron & Dave Holland gibi yıldız isimlerin ağırlanacağı festivalin ilk konser konuklarından biri, yaşayan en önemli caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater'ın kızı olan China Moses'dı. Biz de bu konseri kadim dostum Seda ile izledik ve müthiş keyif aldık. Konserin yapıldığı Sakıp Sabancı Müzesi içerisindeki salon da oldukça şıktı. Kırmızı büyük ve modern aydınlatmaları, ayakta durma masaları, yemek masaları, bar ve oturma grupları ile konser salonundan ziyade bir kulüp havasında tasarlanmış bu mekanda bir caz konseri izlemek çok hoşuma gitti. Müzik hayatına 16 yaşında başlayan Moses ise sesinin yanısıra biraz da çapkın içerikli esprileri ile geceye renk kattı ve tüm salonu kahkahadan kırdı geçirdi. Bir buçuk saat süren bu samimi, doğal ve interaktif konser finalinde ben kendi kafamda China'yı "yurdumun cazcısı" ilan etmiştim bile :)

China Moses











Sakıp Sabancı Müzesi Konser Salonu












Moses'ın sahnesini merak edenler için:
China Moses "Why don't you do right?"

2 Kasım'a kadar devam edecek festivalin detaylarına ise aşağıda vereceğim bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
http://www.akbanksanat.com/caz-festivali

ŞEHRİN CAZ HALİ'NDE CAZ DOLU KEYİFLİ GÜNLER DİLERİM!

Şehnaz Tuna









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder