19 Şubat 2015 Perşembe

URLA'NIN MEŞHUR "BEĞENDİK ABİ" LOKANTASI

İstanbul'da karın lapa lapa yağmaya başladığı ilk gün rüzgarın hafif ısırdığı ama diğer yandan kıştan çıkmaya hazırlanan güneşin hasret giderircesine tembel tembel yüzünü göstermeye başladığı Çeşme'deydim.  Her ne kadar artık et ve tavuk tüketmiyor olsam da güzel yemek yiyebilmek için dünyanın öbür ucuna gidebilecek bir potansiyelim var. Urla'daki "Beğendik Abi" lokantası da gitmek istediğim yerlerden biriydi. O gün havaalanı Çeşme yolunda önünden her geçişte "Bir seferinde de muhakkak buraya uğramalı." dediğim Urla'ya gitmek için ideal bir gündü. Eski İzmir yolunu kullanarak, Waze'in sesli navigasyon sistemi sağolsun yaklaşık 45 dakikalık bir araba yolculuğundan sonra Beğendik Abi'nin tam önüne gelmiştik bile. Urla merkezindeki Malgaca pazarında bulunan bu lokanta farklı et çeşitleri ile hazırlanan yemeklerin yanısıra benim pesko-vejeteryan tarzı beslenmeme tam anlamıyla hitap edecek zeytinyağlı, etsiz ve yöresel otlardan oluşan lezzetlere de sahipti. İlk olarak burada denediğim Urla'ya özel yöresel otlarla yapılmış Çalkama ve balkabağının zeytinyağlısı diye tarif edebileceğim Sinkonto'nun tadlarına bayıldım. Onların dışında tabağıma aldığım yoğurtlu kızarmış karnıbahar, ev yapımı tereyağlı erişte, beğendi ve finalde yediğim bol tarçınlı ayva tatlısı alanlarında rakip tanımayacak lezzetteydiler. Mahalle lokantası havasındaki bu sempatik restorantın ev yapımı güzel kırmızı şarabı da var. Çeşme ve Bornova'da da şubeleri olan Beğendik Abi atmosferi, personeli, temizliği ve lezzetiyle beni çok etkiledi. Şubelerini ne zaman denerim bilemem ama burayı çok yakın bir zamanda yeniden ziyaret edeceğim kesin. 

Beğendik Abi'deki lezzet dolu tabağım

Şehnaz Tuna


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder