21 Kasım 2014 Cuma

PASPAS'IN ÇOK FARKLI, BİR O KADAR DA NEŞELİ DOĞUMGÜNÜ!

Yorkshire'ların melek ablası Selmin Akdağ'ın deyimiyle "yüreği bedenine ters orantılı", ağırlığı 1 kilo 300 gram ama kalbine tonlarca sevgi sığdırmış Tinky adında dünya güzeli bir Yorkshire Terrier annesiyim ben. Onlar köpek biz insan olsak da o ufaklıkların "sahibiyim" değil de "annesiyim" ya da "babasıyım" demeyi tercih ederiz biz Yorkshire bebeği olanlar. Kucağımızda taşırız onları; ana kucağına bile koyarız. Pijamasından kazağına, montundan elbisesine çeşit çeşit kıyafetler alır ya da dikeriz onlara. Kız erkek farkı gözetmeden süslü tokalarla o uzun, ipek saçlarını tutturur, rengarenk boyatırız. Onlarla uyur, onlarla uyanırız. Yeri gelir çizgi film seyrettirir, yeri gelir konuşuruz onlarla sanki bizi anlıyorlarmış gibi. Ve tabii ki onların dünyaya bir melek olarak geldikleri günü kutlamak amacıyla doğumgünleri de yaparız onlara. Kısacası dışarıdaki insana garip gelebilecek tüm bu hareketler biz Yorkshire ebeveynleri için son derece normaldir. Tüm bu yukarıda saydıklarımı kendim de şahsen yapmama rağmen facebook'ta üyesi olduğum Yorkshire Terrier Türkiye grubuna eklenmiş davetiyeyi okuduğumda önce biraz şaşırdım. Paspas'ın 4cü yaş doğumgününe davetliydik! Evet, biz de Tinky'nin birinci yaş doğumgününü evde aile bireyleri arasında kutlamıştık. Ama, başka bir Yorkshire'ın doğumgünü partisine hiç gitmemiştim. İlk anın şaşkınlığını üzerimden atar atmaz "Katılıyorum" seçeneğine tıklayıp başladım gün saymaya. 


Paspas'ın evinin oradaki bir parkta yapıldı doğumgünü. Yağmurlu bir Kasım günü olmasına rağmen davetli miniklerin hepsi birbirinden şıktılar. Tinky yine grubun en ufağı olarak çekingen bakışlarıyla kucağımdan inmek istemeyip, yere koyduğum anda nazlı çocuklar gibi kucak isterken, doğumgünü sahibi Paspas, "N'oluyor burada? Olan bitene el koymalıyım!" edasıyla havlayıp durdu. Annesinin kız bebek özleminden dolayı sürekli pembe giydirip renkli tokalar taktığı Petrol ise -bu özel günün hatırına olsa gerek- ilk defa erkek çocuk gibi giyinmişti :) Tatlı ve sessiz Bianca kot etekli mor kıyafeti ve takımı olan mor yağmur ayakkabılarını giymiş, tüm haşmetine rağmen hanımefendice otururken diğer ufaklıkların kimi ailelerinin kucağında etrafı meraklı gözlerle seyretti, kimiyse yağmur çamur dinlemeden çimlerde haylazca koşturdu durdu. 

Tinky'm Doğumgünü Tema
Pozu verirken
Tatlı Bianca


Petrol, Paspas, Tinky ve Arkadaşları

 Balım'la Tinky
Petrol, Paspas, Tinky


















Doğumgünü masası görülmeye değerdi. Paspas ve bir gün önce doğumgünü olan kızı için alınmış iki adet Mickey Mouse doğumgünü pastasının yanısıra biz ebeveynlere hazırlanmış tatlı ve kurabiyeler, ufaklıklara verilmek üzere gruplanmış ödül mamalara bayıldık. Annesinin yardımcı olduğu "Paspas'a mum üfletme" sahnesi ise hakikaten çok eğlenceliydi. Ufaklıklara Paspas'ın annesi Özge'nin kendi elleriyle hazırladığı doğumgünü şapkalarını taktık, şarkı söyledik, resimler çektik, hediyelerimizi verdik. Toplasan bir saat bile sürmeyen bu kısacık kutlamayı ömür boyu unutamayacağım yeni bir hatıra olarak kattım yine zihnimin anı deposuna.


Doğumgünü Çocuğu Paspas

Doğumgünü Masası



Ben irili ufaklı tüm dört ayaklı "can"ları çok ama çok seviyorum. 
Onların koşulsuz sevgileri bu dünyadan hiç eksilmesin. 

Paspas, dünya tatlısı annesi Özge Lal ve Tinky
Şehnaz Tuna


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder